søndag 16. oktober 2011

Ta et stopp i Athen

Hvis dere velger Athen som utgangspunkt for en øyloffe-ferie i Hellas bør dere også legge inn tid til å besøke byen. Vi har ofte vært "tvunget" til en overnatting enten ved ankomst eller avreise, og har brukt dagen på sightseeing og shopping.



Det er to sentrale årsaker til at man må legge inn en dag i Athen. Det ene er at mange fly ankommer Athen på et slikt tidspunkt at det blir vanskelig å rekke siste ferge eller speedbåt om ettermiddagen. Det andre er at det kan være lurt å ha en dags sikkerhetsmargin ved hjemreise, slik at man planlegger å reise inn til Athen dagen før flyavgang. Meltemi-vinden er lunefull og har ført til at både ferger og speedbåter må ligge i havn når det står på som verst. Det er ingen god følelse å stå fast på øyene på grunn av vind, mens flyet hjem tar av.


Det var de praktiske grunnene, men Athen har masse spennende å by på også. For oss er shopping i Plaka og en tur opp på Akropolishøyden obligatorisk :) Byen er enkel å orientere seg i, og vi bruker som regel beina for å ta oss frem. Et enkelt bykart og gode sko er det du trenger for en fin dag i byen. Er det midtsommer MÅ dere ha med vann! Storby med 40+ grader kan være ganske slitsom om man går tom for veske.

Vi har bodd litt ulike steder i byen, både i Pireus, området ved Omonia square og i Plaka. Plaka, eller gamlebyen like ved foten av Akropolis, er desidert dyrest å bo i, men endel hoteller der har takterrasser med fantastisk utsikt mot et opplyst Akropolis om kvelden. Det er dessuten et veldig koselig område med trange gater, lave hus og forholdsvis lite trafikk. I Plaka ligger dessuten masse herlige restauranter og kafeer som skulle passe enhver lommebok.



En tur opp på Akropolis vil gi deg en fantastisk utsikt over hele byen, og den strekker seg i alle retninger så langt øyet kan se! Utsikten mot Akropolis by night slik vi finner det på postkortene.




Må du ha en overnatting i byen men foretrekker å være i nærheten av havneområdet, finnes der masse billige og greie hoteller i Pireus-området. Mange ferger og speedbåter har avgang forholdsvis tidlig så det kan være praktisk å ha hotellet her. Der går både t-bane og busser til sentrum av Athen, og en taxi er dessuten heller  ikke så veldig dyrt. Pireus har også hyggelige restauranter for et kveldsmåltid hvis du foretrekker å holde deg i havneområdet. Vi har ikke vært i havnen i Rafina, men der skal det også være greie, billige hoteller og litt mindre kaos enn i Pireus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...