lørdag 8. oktober 2011

Med Athen som utgangspunkt

Velger man Athen som utgangspunkt for øyhopping i Hellas er der massevis av muligheter til å komme seg ut til øyene. Der går innenriksfly med Olympic Air, der går ferger og der går speedbåter.Vi har prøvd alle alternativene! Innenriksfly er kjapt og greit, men det er små fly med få avganger og billettene blir fort utsolgte. Vil du benytte denne reiseformen må du derfor være tidlig ute med bestillingene.

Pireus havn en tidlig morgen. Snart klar for avgang mot øyene.

 Hellenic SeawaysBlue Star Ferries og Greek Ferries er gode nettsider for å sjekke tilgjengelighet og priser på ferger og speedbåter. Merk at det er myndighetene som fastsetter prisene på fergestrekningene. Det er derfor ikke prisforskjell mellom de ulike selskapene på like strekninger, men forskjell i pris på samme strekning basert på hvilken type båt (ferge eller speedbåt) man velger.

Det er masse folk på fergene, ihvertfall i høysesongen! 

I høysesongen kan det være vanskelig å få plass på både båtene og fergene hvis man kommer samme dag eller dagen før for å kjøpe billett. Det er derfor særs viktig at dere bestiller første ferge/speedbåttur hjemmefra før dere reiser ned (gjelder høysesong og helger). Billettene hentes i havnen når dere ankommer der. Litt kjipt å stå igjen i havnen og vinke farvell til båten fordi det var tomt for billetter. Et tips er å være tidlig ute for å få en ok sitteplass på fergene hvis du reiser på turistklasse. Her er det førstemann til mølla på sitteplassene. Tar du speedbåt eller oppgraderer billetten på fergene får du tildelt setenummer.

Vi har alltid valgt Pireus, Athens havneby, som starthavn, men det går også an å ta utgangspunkt i Rafina. Det er omtrent lik avstand fra flyplassen til havnene, men Rafina sies å være hakket roligere enn Pireus. Vil man derimot ha et døgn i Athen er Pireus den naturlige avreise/ankomst havnen.

Frokost på fergen. Baguetter og frappè (gresk iskaffe) Mmmmm...!

Til Pireus kan du enkelt komme deg med buss eller taxi, men her gjelder det å beregne god tid. Midt på dagen er det ganske masse kaotisk trafikk i Athen, og enda mer kaotisk trafikkbilde i havneområdet. Ankommer du Pireus sent om kvelden fra øyene er det ikke sikkert bussene til flyplassen går fra de faste busstoppene. Vi opplevde i sommer at de gikk fra en slags oppsamlingsplass etter klokken 22.00. Forhør deg med havnepolitiet, bussjåfører eller kioskene du finner i havnen.

Som et utgangspunkt for øyhopping i Kykladene er Paros et godt alternativ. Her finnes masse fine små landsbyer hvis du vil ha en rundreise på Paros før du hopper videre, og det  går ferger og speedbåter til en drøss andre spennende øyer.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...